Яценюк помітив в роботі тимчасових адміністраторів НБУ "недоліки"

П'ятниця, 24 квітня 2009, 22:53

Народний депутат "НУ-НС" Арсеній Яценюк вважає, що тимчасові адміністратори в банках працюють на їх акціонерів.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

Яценюк наголосив на тому, що статистика банківської системи України "не дуже хороша".

"Починаючи з листопада місяця з банківського сектору втікло 100 мільярдів гривень, з яких 70 мільярдів гривень це депозити фізичних осіб", - заявив екс-спікер.

Реклама:

Він підкреслив, що модель застосування мораторію на повернення депозитів, яка була застосована 2004 року мала короткостроковий характер і тривала два місяці.

"Вже пішов шостий місяць і навіть, якщо усвідомити, що цей мораторій буде продовжено, він все рівно закінчиться до кінця року, а в нас ще в банківській системі 190 мільярдів (гривень - "ЕП") грошей людей", - зазначив Яценюк.

Депутат "НУ-НС" також заявив, що реструктуризацію банків можна здійснити таким чином, щоб повернути кошти населенню.

"Сьогодні в Україні близько двадцяти банків вже мають проблеми із платоспроможністю. В них просто не введені тимчасові адміністраціїї НБУ, тому для нового президента, нового центрального банку це "корито" проблемних банків буде дуже широке....Я переконаний, що протягом трьох років можна провести реструктуризацію усіх банків, які сьогодні в складному становищі, всім людям можна буде виплатити депозити з тих комерційних банків, в яких є сьогодні проблеми", - додав Яценюк.

За його словами, банки можна врятувати тільки у випадку прозорої роботи тимчасових адміністраторів.

"Можна зберегти банк, якщо тимчасовий адміністратор не працює на акціонерів банку, а працює на людей, які поклали свої депозити й які отримали кредити", - сказав депутат.

"Основні чинники української кризи і, власно кажучи, світової кризи це жадність до грошей і корупція і звичайно некерованість в Україні економічними процесами", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!