"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗ зобов'язала мобільних операторів не приховувати вартість послуг

Четвер, 16 квітня 2009, 15:52

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) зобов'язала операторів мобільного зв'язку повністю розкривати абонентам вартість надаваних ними послуг.

Про це на брифінгу заявив голова НКРЗ Сергій Колобов, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, зараз оператори не в повному обсязі інформують абонентів про реальну вартість послуг.

Зокрема, до таких він відніс розважальні послуги.

Реклама:

Голова НКРЗ зазначив, що в рекламних повідомленнях оператори зазначають вартість послуги за хвилину розмови з ПДВ і без урахування до Пенсійного фонду (ПФ), при цьому не зазначаючи вартості внеску до ПФ.

За його словами, ці дані подаються швидко і дрібним шрифтом, і абоненти не завжди можуть оцінити реальну вартість послуги, що потім призводить до непорозумінь.

До НКРЗ надходить велика кількість скарг від абонентів із цього приводу, тому комісія зобов'язала операторів мобільного зв'язку повністю розкривати абонентам вартість послуг.

Колобов повідомив, що Державний комітет з технічного регулювання і споживчої політики також вважає такі дії операторів неправомірними і підтримує позицію НКРЗ.

Як відомо, в Україні послуги мобільного стільникового зв'язку надають 5 операторів: "Український мобільний зв'язок" (бренд МТС), "Київстар", "Голден Телеком", "Українські радіосистеми" (бренд "Білайн") і "Астеліт" (бренд life:)).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: