Мінагрополітики хоче повернути "13%"

Вівторок, 14 квітня 2009, 14:43

Міністерство аграрної політики України вважає за необхідне відновити дію 13% надбавки до ввізних мит на агропродукції.

Про це заявив чільник міністерства Юрій Мельник під час наради з питань фінансового стану підприємств АПК і ситуації у тваринництві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Надбавка 13% до діючих ставок ввізного мита повинна бути відновлена", - сказав він.

Міністр переконаний, що 13% надбавка повинна діяти на період, передбачений законодавством, та захищати українського виробника, в тому числі, від демпінгового імпорту.

Реклама:

Юрій Мельник повідомив, що нині в Україну активно імпортується м'ясна сировина низької якості за демпінговими цінами, що підриває внутрішній ринок.

Як повідомлялося, ухвалений Верховною радою Закон "Про внесення змін до деяких законів України метою поліпшення стану платіжного балансу України в зв'язку зі світовою фінансовою кризою" припускає введення 13% тимчасової цільової надбавки до імпортної мито на ряд продуктів харчування, одяг, взуття, холодильники і плити, а також легкові, вантажні автомобілі і автобуси.

Проте, 18 березня Кабінет міністрів оголосив про рішення скасувати 13% надбавку до мито на імпорт на весь ряд товарів, крім автомобілів і холодильного обладнання. Відповідне розпорядження вступило в силу 25 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: