США знайшли в Україні 50 проблемних банків

Понеділок, 13 квітня 2009, 08:51

За прогнозами іноземних фінансовіих експертів в банківському секторі України очікується ще 50 проблемних банків.

Минулої п'ятниці в Нацбанку відбулася закрита зустріч тимчасових адміністраторів українських банків з керівництвом НБУ, пише видання "Дело".

Кризових менеджерів вперше консультували представники Мінфіну США і МВФ.
Іноземні фахівці рекомендували українському Центробанку посилити підготовку тимчасових адміністраторів.

Необхідність у цьому, на думку запрошених експертів, викликана тим, що кількість проблемних банків у нашій країні може зрости в кілька разів.

Реклама:

"За прогнозами представників МВФ і Мінфіну США, близько 50 українських банків можуть потрапити під введення тимчасової адміністрації", - повідомив виданню один з тимчасових адміністраторів, який був присутній на закритій нараді.

На відміну від минулих подібних зборів адміністраторів, на цій нараді, крім чиновників з Нацбанку, виступав представник Міністерства фінансів США Уільям Томас та представник місії МВФ в Україні Альча Качан.

Нарада тривала більше 5 годин - з 10.30 до 16.00. Крім іноземних експертів, які оприлюднили свої прогнози розвитку фінансової кризи в Україні, на ньому виступили і вітчизняні фінансисти - керівник банківського нагляду Василь Пасічник та керівник департаменту ліквідації банків Костянтин Раєвський, у веденні якого знаходяться тимчасові адміністратори.

Кожен з 11 адміністраторів звітував про свою роботу.

"Виступали радники МВФ, які мають досвід роботи з проблемними банками. Кожен з тимчасових адміністраторів тепер подивиться на свою роботу в призмі тих порад, які прозвучали на цій нараді", - сказав тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Віктор Кравець.

За словами тимчасового адміністратора "Укрпромбанку" Олександра Майданюка, такі зустрічі тепер будуть проводитися на регулярній основі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: