БЮТ врятує "Нафтогаз" з Держкомрезерву, який порушує газовий баланс

П'ятниця, 10 квітня 2009, 16:25

Народний депутат від БЮТ Сергій Пашинський буде вимагати зупинити дії Держкомрезерву щодо проведення відкритого конкурсу з реалізації 1318 млрд.куб.м природного газу, який знаходиться в ПСГ.

Про це народний депутат заявив в коментарі агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

"У сьогоднішніх умовах, коли ми "вичавлюємо" з НАК "Нафтогаз України" останні копійки, щоб вчасно розраховуватися за газ, спроби Держкомрезерву таким чином вирішити свої вузько-корпоративні проблеми є безвідповідальними. І я повністю підтримую НАК "Нафтогаз", оскільки на сьогоднішній день рішення цього питання - несвоєчасне", - підкреслив народний депутат.

Пашинський зазначив, що історія цього питання тягнеться вже більше 5 років.

Реклама:

"Ще за президентства Кучми відбувалися ці перекладання з однієї кишені до іншої. Дійсно на обліку в Держкомрезерву цей газ є, але це навіть не" живий "газ, а рядок бухгалтерського обліку", - сказав він.

Народний депутат зазначає, що можливо влітку, коли ситуація зі споживанням газу буде більш стабільною, необхідно буде "повернутися колегіально" до цього питання.

"Я думаю, що це має бути якась вищестояща організація, хтось із віце-прем'єрів повинен ініціювати це питання, щоб вирішити проблеми Держкомрезерву не в збиток НАК" Нафтогаз України". В сьогоднішніх умовах я буду рекомендувати зупинити це питання на даному етапі", - підкреслив Пашинський.

9 квітня 2009 року в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" була опублікована інформація про проведення Держкомрезервом 24 квітня 2009 року відкритого конкурсу із продажу права вимоги, предмет якого - природний газ у розмірі 1 млрд. 318,08 млн. куб . м. Розмір конкурсного забезпечення - 55 424 323, 62 грн.

У свою чергу, "Нафтогаз України" заявив, що дії Держкомрезерву щодо проведення зазначеного конкурсу, можуть порушити газовий баланс країни, як на 2009 рік, так і на наступні періоди.

Зокрема, НАК "Нафтогаз України" заявляє всім особам, які мають намір взяти участь у цьому конкурсі, що "інформація про існування нібито між НАК" Нафтогаз України "та Держкомрезервом договору тимчасової позики зазначеної вище кількості природного газу не відповідає дійсності".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: