Акціонерним товариствам рекомендують швидше переходити до умов нових законів

Середа, 1 квітня 2009, 18:21

Одночасна дія двох законів - прийнятого 1991 року "Про господарські товариства" і закону від 29 квітня 2009 року "Про акціонерні товариства" (АТ) - підсилює ризик рейдерських атак.

АТ доцільно якомога швидше привести свою діяльність у відповідність з новим законом, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" юристи.

"Тим компаніям, хто піклується про свою корпоративну сторону діяльності, ми радимо швидше привести статутні документи у відповідність з новим законом", - сказав партнер київського офісу міжнародної юридичної фірми DLA Piper Артур Котенко.

"В інтересах товариств якомога швидше привести свою діяльність у відповідність з новим законом", - такої ж точки зору дотримується адвокат адвокатського об'єднання "Волков Козьяков і Партнери" Леся Ковтун.

За словами керуючого партнера юридичної компанії "ОЛ & Руст" Романа Хрустенко, рейдери просто зобов'язані скористатися можливістю по старому закону спробувати придбати контроль над підприємствами, тому акціонерним товариствам доцільно швидше привести свою діяльність у відповідність з новим законом, який краще захищає від недружніх поглинань.

Опитані агентством юристи підтвердили можливе різночитання законодавства у зв'язку з нормою перехідних положень закону про АТ про можливість одночасного дії двох законів протягом двох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: