Григоришин фіксує збитки

Четвер, 12 березня 2009, 12:23

Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе (Сумське НВО ім. Фрунзе) завершило 2008 рік з чистим збитком розміром 162,342 млн. грн., тоді як 2007 року його чистий прибуток становив 102,5 млн. грн.

Така інформація міститься в опублікованому в пресі оголошенні про проведення зборів акціонерів ВАТ 28 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

Як зазначили в прес-службі об'єднання, збиткова діяльність компанії за підсумками року обумовлена, перш за все, впливом фінансової кризи, зокрема, зростанням курсу валют.

"Різке коливання курсу валют в четвертому кварталі минулого року мало суттєвий вплив на фінансовий результат, що й зумовило збитки", - підкреслили в прес-службі.

У той же час в компанії нагадали, що, за попередніми даними, обсяг виробництва Сумського НВО за підсумками року збільшився на 40% порівняно з аналогічним показником 2007 року - майже до 2 млрд. грн., а продажу - в 1,5 рази.

"У поточному році компанія має нормальний портфель замовлень для реалізації амбітних планів щодо збільшення обсягів виробництва і продажів у порівнянні з 2008 роком", - додали в прес-службі.

Сумське НВО ім. Фрунзе - один з найбільших у Європі виробників ГПА і комплектних компресорних станцій різного призначення; відцентрових, вакуумних, хімічних насосів; центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості.

У числі найбільших замовників об'єднання - російський "Газпром", "Сургутнафтогаз", "Туркменнефть" і "Туркменгаз" (Туркменістан).

Підприємство входить до групи компаній "Енергетичний стандарт", найбільшим власником якої є бізнесмен Костянтин Григоришин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: