Суперечки з мобільними операторами заважають "Укртелекому" подати фінплан

Понеділок, 9 лютого 2009, 15:57
 

ВАТ "Укртелеком" подасть третій варіант фінансового плану на 2009 рік на розгляд Фонду державного майна (ФДМ) України не раніше березня.

Про це повідомив ФДМ на офіційному веб-сайті, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, підприємство пояснює таку затримку необхідністю врегулювання спорів з операторами мобільного зв'язку щодо вирівнювання ставок інтерконнекту з боку Антимонопольного комітету, а також прийняття нових граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, затверджених Нацкомісією з регулювання зв'язку в кінці січня.

"Укртелекому" також потрібен час для визначення джерел фінансування за розрахунками в іноземній валюті за зобов'язаннями компанії.

ФДМУ також повідомляє, що попередній варіант фінансового плану ВАТ був відкоригований у бік покращення фінансових результатів - замість спочатку запланованих 2,314 млрд. грн. чистого збитку підприємству поставлена задача вийти на 55,53 млн. грн. чистого прибутку.

Як повідомлялося фінплан "Укртелекому" на 2008 рік було затверджено Кабінетом міністрів після тривалих суперечок між підприємством і ФДМ в серпні 2008 року з чистим прибутком у 8,7 млн. грн.

Тоді противником передбачуваної збитковості підприємства активно виступав міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський.

Як повідомлялося, ВАТ "Укртелеком" та ЗАТ "Київстар GSM" стоять на різних позиціях щодо правомочності в 2009 році укладеного у березні 2007 року договору про взаємне підключення мереж, за яким оператори працювали 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: