МВФ може відкоригувати свої умови

Понеділок, 9 лютого 2009, 09:30
Місія Міжнародного валютного фонду погодилася, що більш різке, ніж очікувалося, скорочення економічної активності в Україні вимагає внесення коректив в узгоджену з МВФ економічну програму.

Про це йдеться в поширеный прес-службою МВФ заяві голови місії Цейли Пазарбашіоглу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, місія Фонду та влада України обговорили можливу зміну пункту узгодженої програми, згідно з яким бюджет 2009 року має бути бездефіцитним.

Сторонами обговорюються також нові заходи в області податкової, монетарної, курсової політики, у сфері зміцнення довіри до банківського сектору.

Місія МВФ, яка завершила в п'ятницю переговори з керівництвом України щодо першого огляду про угоду "стенд-бай", заявила, що "місія повернеться в Україну найближчим часом, щоб продовжити переговори".

"Значний прогрес був досягнутий в ході обговорення податкової, монетарної та курсової політики, заходів щодо зміцнення довіри до банківської системи, однак залишається низка невирішених питань. Переговори між владою України і співробітниками Фонду, що стосуються цих питань, буде продовжено протягом найближчих тижнів", -- говориться в заяві.

За оцінкою МВФ, влада України відповіла на багато викликів.

Валютна політика зазнала значних коректувань, що дозволили покращити перспективи галузей української економіки, орієнтованих на експорт.

Дефіцит платіжного балансу почав звужуватися і, незважаючи на знецінення національної валюти, інфляція продовжує знижуватися.

Період діагностики програми банківської рекапіталізації завершено, і її ефективне здійснення повинно сприяти відновленню довіри до банківської системи, відзначається в заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!