Ахметов зазнає збитків через Меморандум

Четвер, 26 лютого 2009, 12:47 -
Втрати групи "Метінвест" за період з листопада 2008 року до січня 2009 склали 119,9 млн. доларів.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"За результатами трьох місяців виконання групою" Метінвест "умов Меморандуму про взаєморозуміння, який був підписаний з Кабінетом міністрів, втрати компанії за період листопад 2008 - січень 2009 склали 119,9 млн. доларів", - відзначається в повідомленні.

У другому півріччі ситуація для металургів значно ускладнилася різким падінням попиту і, як наслідок, суттєвим зниженням цін на металопродукцію.

З огляду на складну економічну ситуацію в металургійному секторі економіки, в компанії було прийнято рішення піти назустріч побажанням споживачів в Україні та рекомендацій КМУ та з листопада 2008 року перейти на щомісячне затвердження додаткових умов по довгострокових контрактах з урахуванням мінливої ринкової кон'юнктури, йдеться в прес-релізі

Зокрема контрактні ціни за тонну концентрату були знижено більш ніж удвічі - з 120 доларів за тонну до 55-50 доларів за тонну.

За результатами трьох місяців роботи в нових умовах за довгостроковими контрактами "Метінвест" втратив від зниження цін на залізорудну сировину, за період листопад 2008 - січень 2009, 119,9 млн. доларів.

Зокрема, за контрактом з Дніпровським металургійним комбінатом ім. Дзержинського - 12,2 млн. доларів, з Алчевським металургійним комбінатом - 49,7 млн. доларів, з комбінатом "Запоріжсталь" - 26,2 млн. доларів, з ММК ім Ілліча - 31,8 млн. доларів.

"Ми впевнені, що датування всієї гірничо-металургійної бюджетоутворюючої галузі допоможе українським підприємствам пережити непростий період економічної нестабільності - зазначив Ігор Сирий, генеральний директор ТОВ "Метінвест холдинг".

Як відомо, "Метінвест" належить групі СКМ, якою володіє український бізнесмен Рінат Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: