США не мають наміру націоналізовувати банки

Четвер, 26 лютого 2009, 09:36
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявив, що, хоча федеральна влада і може отримати "значну" частку в капіталі Citigroup, вони не планують повномасштабної націоналізації банків.

Про це він сказав, виступаючи в середу в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Націоналізація - це коли уряд бере під контроль компанію, "знижує частку акціонерів до нуля" і починає керувати банком. "Ми не плануємо нічого подібного", - заявив голова ФРС.

Бернанке, таким чином, допускає міноритарну участь держави в капіталі фінансових організацій, але не націоналізацію.

При цьому, голова ФРС зазначив, що у держави в будь-якому випадку буде достатньо важелів для впливу на керівництво, раду директорів, політику банку, де у нього є міноритарний пакет.

Питання про можливість переходу найбільших банків під контроль федеральних властей був в останні дні в центрі уваги ринку у зв'язку з початком реалізації адміністрацією нової програми з підтримки фінансової системи США.

Зокрема, американська влада розпочинає тестування 19 найбільших банків, щоб визначити достатність їх капіталу на випадок подальшого погіршення ситуації на фінансовому ринку.

Бернанке також додав, що низці банків новий капітал не буде потрібний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: