Металурги віддадуть свої вагони "Укрзалізниці"... в лізинг

Вівторок, 17 лютого 2009, 15:13

Металургійні підприємства, можуть передати  власні вагони в лізинг "Укрзалізниці", задля здешевлення тарифів перевезень.

Про це заявила голова Державного комітету з питань підприємництва Олександра Кужель, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За її словами даний крок, буде зроблений з метою здешевлення вищої вартісті залізничних вантажоперевезень при використанні власного вагонного парку в порівнянні з використанням ресурсів Державної адміністрації залізничного транспорту ( "Укрзалізниці").

"Треба змусити ці підприємства до реструктуризації, надати ці вагони" Укрзалізниці "в оперативний лізинг і потім їх використати", - сказала Кужель після завершення "круглого столу", присвяченого обговоренню проекту збірника тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Реклама:

За її словами, таке рішення допоможе підприємствам впоратися з підвищенням витрат на перевезення вантажів і не підвищувати в результаті собівартість металургійної продукції.

У ході обговорення проекту збірника тарифів, основні зауваження з боку представників метпідприємств викликало перевищення тарифів на перевезення вантажів власними вагонними потужностями в порівнянні з використанням вагонного парку "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: