"Укрзалізниця" розпочала рік збитками в 140 мільйонів

П'ятниця, 13 лютого 2009, 15:22
 

Збитки від основної діяльності залізниць України у січні 2009 року склали 140 млн. грн.

Про це повідомив заступник генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України ( "Укрзалізниця") Віктор Чорний на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, такі показники обумовлені зниженням обсягів вантажних перевезень на 31,5%, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"У січні ми завантажили 21,5 млн. тонн вантажів, це на 10 млн. тонн менше, ніж у січні минулого року", - сказав Чорний.

У той же час, за його словами, у січні поточного року темпи падіння вантажоперевезень трохи сповільнилися. Так, за результатами 10 днів лютого середньодобова погрузка по "Укрзалізниці" становила 825 тис. тонн проти 1,09 млн. тонн за аналогічний період 2008 року.

Заступник генерального директора "Укрзалізниці" також відзначив, що найсерйозніше падіння вантажів спостерігається по підприємствах будівельної галузі.

"Якщо гірники і металурги відстають у середньому на 25%, то з перевезень цементу у нас відставання в 2,8 рази", - сказав Чорний.

За його даними, зростання вантажоперевезень відзначається по підприємствам агропромислового комплексу, зокрема, перевезення зерна зросли в 3,5 рази. Незначне падіння (3%) демонструють перевезення вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: