Хіміки і металурги вже відчули на собі наслідки "газової війни"

Четвер, 8 січня 2009, 12:58
 

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в умовах переведення на автономний режим роботи української газотранспортної системи була змушена обмежити поставки природного газу хімічним і металургійним підприємствам.

Про це сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління із зв'язків з громадськістю НАК Валентин Землянський.

"Ми змушені зменшити поставки, тому що мова йде про стабілізацію роботи всієї газотранспортної системи України. При цьому всі скорочення узгоджуються з підприємствами", - відзначив він.

Землянський нагадав, що в умовах кризи металурги та хіміки накопили істотні запаси продукції на складах, тому тимчасове скорочення поставок газу не може серйозно погіршити показники їх діяльності.

Землянський також додав, що компанія звернулася до металургам з проханням активніше використовувати альтернативні газу енергоресурси, перш за все, вугілля.

Він також підкреслив, що мова ні в якому разі не йде про повне відключення підприємств від газу, що буде продовжувати подаватися ним в обсягах, необхідних для безпечної роботи.

У ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" повідомили, що за домовленістю, поставки природного газу було скорочено на 20%.

Скорочення поставок газу підтвердили на ВАТ "Рівнеазот" та ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.).

"Було скорочення. Зараз ми взагалі ледве дихаємо", - повідомив представник "Рівнеазот", проте не зміг назвати обсяги скорочення поставок.

"Почалося (скорочення поставок газу) у ніч на Різдво", - сказав агентству заступник голови правління - комерційний директор "Дніпроазоту" Андрій Семіч.

Він уточнив, що на цей момент основні потужності підприємства призупинено, і воно продовжує отримувати газ в мінімально необхідних для підтримки працездатності обсягах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: