Тимошенко звинуватила Партію регіонів в крадіжках газу

Середа, 14 січня 2009, 14:45
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що з моменту виникнення проблем з поставками газу, його постачання для облгазів не скорочувалося.

Про це вона сказала в середу на прес-конференції, повідомляє "Обком".

"На підприємства облгазів НАК" Нафтогаз України "подає газ в тому ж обсязі, в якому подавав газ і в минулому і позаминулому роках при таких температурних режимах, проте, на жаль, так сталося в країні до приходу нашого уряду, що 75% облгазів належать шахрайським компаніям Фірташа, Бойко, Льовочкін - практично Партії регіонів ", - підкреслила вона.

Тимошенко стверджує, що газ, який передається в облгази, не постачають населенню для обігріву води і не постачають на необхідні потреби промисловості в тому обсязі, в якому надає їм "Нафтогаз".

"Вирішуються дві проблеми. Перша - створюється лівий газ, що продається сьогодні на лівих ринках, по суті, малим підприємствам, які потім цей газ реалізують і віддають гроші в тіньовий сектор. А по-друге, вирішують політичну проблему - збуджують сьогодні людей тим, що немає в достатній кількості тепла та гарячої води ", - сказала прем'єр.

Вона знову висловила побажання, щоб Генеральна прокуратура серйозно розслідувала ситуацію на газовому ринку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: