Ціна на нафту подолала позначку 40 доларів за барель

П'ятниця, 5 грудня 2008, 09:26
 

Ціна на нафту на торгах у Нью-Йорку в четвер знизилася на 6,7%, опустившись нижче позначки 44 дол. за барель, до мінімального рівня із січня 2005 року,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

З початку поточного тижня вона втратила вже 19% вартості - рекордне тижневе падіння з березня 2003 року.

Рецесія в США, Японії й країнах Європи викликає скорочення попиту на паливо.

Реклама:

Так, витрати на паливо в США за останні чотири тижні скоротилися на 6,2% у порівнянні з попереднім роком, свідчать дані американського міністерства торгівлі.

Крім того, негативно вплинув на ринок прогноз Merrill Lynch & Co., відповідно до якого ціна на нафту може дійти до показника нижче 25 дол. за барель у наступному році, якщо рецесія пошириться на Китай.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на січень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у п'ятницю зранку виросла на 0,33 дол. відносно рівня закриття попередніх торгів і становить 44 дол. за барель.

Вартість січневого контракту на WTI за підсумками сесії 4 грудня знизилася на 3,12 дол. (6,7%) - до 43,67 дол. за барель. Паливо подешевшало на 70% з рекордного рівня в 147,27 дол. за барель, зафіксованого 11 липня.

Котирування січневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) у четвер знизилися на 3,48 дол. - до 38,74 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures ціна ф'ючерсів на січень на нафту Brent знизилася на 1,88 дол. і склала 45,34 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!