Парламент може перевірити НБУ на факт корупції

Четвер, 4 грудня 2008, 16:25
 

Верховній Раді пропонують створити тимчасову слідчу комісію для перевірки діяльності Національного банку України (НБУ) на період фінансової кризи.

Проект відповідної постанови зареєстровано у парламенті 4 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Відповідно до повідомлення на офіційному веб-сайті парламенту, ініціатором створення комісії виступив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров (фракція Партії регіонів).

"Постанова виникла не спонтанно. Ще з лютого нинішнього року комітет постійно попереджав, акцентував увагу на тому, що політика НБУ неадекватна ситуації, що складається і, в остаточному підсумку, шкодить економічній стабільності і розвитку країни", - прокоментував цю ініціативу помічник голови фінансового комітету парламенту Віталій Лук'яненко.  

Реклама:

За його словами, НБУ зовсім не прислухався до цих попереджень і рекомендацій.

"Коли дії НБУ стали реально загрожувати стабільності національної валюти і фінансової системи, а як наслідок - добробуту людей, у комітеті два тижні назад була створена робоча група. Вони вивчили політику і діяльність НБУ з початку року і дійшли висновку, що можна говорити не тільки про помилки, але і про корупційні ризики, порушення законодавства", - додав він.

Лук'яненко відзначив, що діяльність слідчої комісії повинна підвищити відповідальність представників грошової влади за реалізовані дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: