Ющенко знову заборонив Тимошенко чіпати Турбоатом

П'ятниця, 19 грудня 2008, 14:41

Президент знову зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів про приватизацію в 2009 році низки підприємств, зокрема Турбоатому, Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд та кількох енергокомпаній.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Зокрема, президент заборонив приватизацію "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго".

Ющенко вказує, що ці підприємства  належать до об'єктів, які забезпечують життєдіяльність держави в цілому, зокрема, є майном, що забезпечує цілісність об'єднаної енергетичної системи України, і за постановою Кабінету Міністрів від 23 грудня 2004 року є такими, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Реклама:

"Відкрите акціонерне товариство "Турбоатом" є розробником та виробником передових зразків турбін для атомних, теплових і гідравлічних електростанцій, відкрите акціонерне товариство "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування" забезпечує, зокрема, випуск науково-технічної продукції в галузі насособудування для атомної і теплової енергетики", - йдеться в указі.

Продаж названих об'єктів ускладнить реалізацію Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, створить загрозу економічній безпеці держави, наголошує президент.

Щодо продажу Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (незавершене будівництво), то Ющенко нагадує, що в його будівництві брали участь Румунія, Республіка Болгарія, Словацька Республіка, Федеративна Республіка Німеччина, з якими Україна нині не має узгодженої позиції щодо дальшого розпорядження майном цього підприємства.

"Прийняття в односторонньому порядку рішення про приватизацію Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд є підставою для пред'явлення названими державами претензії щодо порушення Україною взятих зобов'язань, що, в свою чергу, призведе до погіршення інвестиційного клімату України, що є також загрозою економічній безпеці держави", - вважає Ющенко.

Також президент проти приватизації "Київського заводу автоматики імені Г. І. Петровського", "Феодосійської суднобудівної компанії "Море", "Мукачівського заводу "Точприлад", Херсонського державного заводу "Палада"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: