Офіційний курс гривні будуть формувати торги на міжбанку

Вівторок, 4 листопада 2008, 15:22
 

Нацбанк України (НБУ) переходить до формування офіційного курсу гривні на підставі результатів торгів на прямому міжбанківському валютному ринку.

"Суб'єкти прямого міжбанківського валютного ринку з доручення клієнтів повинні здійснювати операції з купівлі/продажу іноземної валюти винятково в сумах і за курсом, що визначається останніми в їхніх заявках/дорученнях. При цьому офіційний курс гривні відносно іноземних валют буде встановлюватися НБУ за результатами торгів на прямому міжбанківському валютному ринку", - говориться в повідомленні, розміщеному на офіційному веб-сайті НБУ у вівторок.

У повідомленні нагадується, що 4 листопада набрала чинності постанова НБУ, що передбачає переведення торгів на валютному ринку до режиму прямого міжбанку, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до повідомлення, одночасно буде відбуватися зближення рівнів курсів гривні відносно інвалют на безготівковому і готівковому ринках.

Реклама:

"Зазначене буде підвищувати відповідність офіційного обмінного курсу гривні динаміці розвитку ринкової ситуації на валютному ринку країни", - відзначається в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!