Навчатися в українських вузах стане дорожче

Вівторок, 25 листопада 2008, 16:54
 

В умовах фінансової кризи у випадку підвищення тарифів на комунальні послуги можуть піднятися і ціни на освіту у вищих навчальних закладах.

Про це заявив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Питання підвищення вартості навчання у вузах в умовах фінансової кризи необхідно глибоко аналізувати. Зокрема це може залежати від підвищення цін на опалення й електрику, а також оплати праці викладачів", - повідомив він на брифінгу у вівторок.

За словами міністра, питання підвищення вартості навчання у вузах для контрактників на міністерському рівні ще не розглядалося.

Реклама:

"Підвищення вартості освіти у зв'язку з кризою ми в міністерстві ще не обговорювали. Якщо виникне така необхідність, будуть проаналізовані всі аспекти доцільності подорожчання", - підкреслив Вакарчук.

У той же час Вакарчук повідомив, що міністерство планує провести перевірку вузів, де готують викладачів фізкультури.

"У зв'язку з переглядом нормативів фізичної культури в школах, ми перевіримо, чи відповідають ліцензійним вимогам вузи, що готують фахівців з фізкультури. На сьогоднішній день таких установ близько 80 в Україні. Це дуже багато. Якість кадрів у першу чергу залежить від їхньої підготовки", - підкреслив міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: