Бойко розповів, звідки борг Тимошенко

Вівторок, 25 листопада 2008, 13:55
 

Народний депутат, екс-міністр палива і енергетики Юрій Бойко вважає, що більша частина боргу за газ накопичилася в першому кварталі 2008 року.

Про це він сказав у вівторок журналістам у Києві, повідомляє УНІАН.

"Левова частка боргу, - а я думаю, що загальний борг становить близько 2,2 млрд. доларів, - це борг за перший квартал 2008 року, коли країна три місяці споживала газ і не платила. Приблизно 1 млрд. доларів - це за 1-й квартал", - сказав Бойко.

При цьому він зазначив, що в цій ситуації необхідне об`єднання всіх сил для досягнення результату. "У цій ситуації необхідно терміново погасити борги", - сказав він.

Реклама:

Також Бойко нагадав, що "ми попереджали ще з 1-го кварталу, що необхідно платити за газ".

"Якби у нас була якась заборгованість, то ми б не одержали таку комфортну ціну 179,5 дол. за тис. кубометрів", - сказав він, коментуючи звинувачення прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко в тому, що заборгованість за газ сформувалася ще в 2007 році.

20 листопада президент РФ Дмитро Медведєв доручив ВАТ "Газпром" стягнути з України борг за поставки газу з РФ, який становить 2,4 млрд. дол.

Проте в НАК "Нафтогаз України" заявили, що мають борги лише перед компанією RosUkrEnergo, і сума цього боргу "з урахуванням всіх нюансів" становить близько 1,3 млрд. дол.

У зв`язку з цим прем`єр-міністр Тимошенко сказала, що це "не борги уряду України, а борги компанії RosUkrEnergo, які залишилися з попередніх періодів". "Уряд України RosUkrEnergo нічого не винно", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: