Ющенко прокредитує інвестпроекти

Понеділок, 17 листопада 2008, 13:04


Президент Віктор Ющенко запропонував Національному банку України (НБУ) ввести довгострокове рефінансування банків для кредитування інвестиційних проектов.

Про це говориться  в указом голови держави про додаткові заходи з подолання фінансової кризи в Україні, текст якої розміщений на офіційному веб-сайті президента.

"Запропонувати НБУ: упровадити цільове рефінансування банків для кредитування строком на п'ять років інвестпроектів під облікову ставку НБУ під заставу пулів іпотечних кредитів", - вказується в документі.

Згідно указу, таке рефінансування повинне надаватися, перш за все, для фінансування завершення будівництва багатоквартирних житлових будинків з готовністю понад 50%, а також інфраструктурних проектів у сфері енергетики, транспорту, зв'язку.

Крім того, згідно документу, рефінансування має бути направлене на кредитування проектів, пов'язаних з проведенням в Україні фінальної частки Чемпіонату Европи по футболу 2012 року.

Уряду він доручив прийняти заходи з підтримки ряду галузей промисловості, а також підприємств будівельного і аграрного сектору.

Реклама:

Нацбанку також запропоновано прийняти в місячний термін заходи по пролонгації кредитів, отриманих в банківських установах для інвестпроектів суб'єктами агропромислового, машинобудівного, металургійного і енергетичного комплексів.

Окрім того, НБУ пропонується прийняти заходи зі зниження вартості ресурсів для банків і суб'єктів господарювання.

Документом також доручено уряду і Нацбанку в місячний термін збільшити статутні капітали державних банків.

У свою чергу, Кабінету міністрів України президент доручив забезпечити напрям в 2009 році до стабілізаційного фонду не менше 50 млрд грн., у тому числі в першому кварталі 2009 року - 10 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!