Готелі можуть опинитися під пресом

Четвер, 13 листопада 2008, 15:33
 

Власники готелів у країнах emerging markets, як і їхні колеги в Західній Європі й США, не зможуть уникнути зниження прибутку на тлі охолодження світової економіки.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

"Emerging markets не можуть уникнути ослаблення", - заявив головний фінансовий директор Rezidor Hotel Group AB Батіг Клейвен у четвер.

Навіть на Близькому Сході, де сконцентровані основні запаси світової нафти, ситуація "не відрізняється від світової в кращу сторону", додав він.

Реклама:

В останні роки провідні компанії готельного сектора в США і Західній Європі активно інвестували в готелі країн, що розвиваються, від Росії до Єгипту в надії компенсувати їх прибутковістю уповільнення зростання в розвинених країнах.

Rezidor, шведський оператор готелів Radisson SAS, очікує подальшого послаблення попиту на всіх європейських ринках.

"У таких містах, як Санкт-Петербург і Москва, спостерігалося бурхливе зростання, що зараз сповільниться до більш нормального рівня", - сказав Клейвен.

Єгипет і Саудівська Аравія "поки ще тримаються", але невідомо, скільки часу це протриває, відзначив він.

У багатьох країнах спостерігаються складнощі з фінансуванням будівництва готелів, але поки це явище ще не стало по-справжньому масовим.

Rezidor планує розширювати свої операції в країнах, що розвиваються, переважно на півдні Європи й в Африці, де йде будівництво 14 готелів, управління якими буде здійснювати компанія.

Rezidor має право на використання брендів американської компанії Calrson Cos. (включаючи марку Radisson) у Європі, на Близькій Схід і в Африці. Calrson належить 42% акцій шведського оператора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: