Уряд і металурги порозумілися через підписання меморандуму

Понеділок, 10 листопада 2008, 16:23
 

Кабінет міністрів України і підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) з метою нормалізації ситуації в отрясли підписали меморандум взаєморозуміння.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", церемонія підписання меморандуму відбулася після наради з проблем ГМК у Києві в понеділок.

Від уряду документ підписала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Від ГМК меморандум підписали президент ЗАТ "Смарт Холдинг" Вадим Новинський, генеральний директор корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) Олег Мкртчан, гендиректор ТОВ "Метінвест Холдинг", що об'єднує гірничо-металургійні активи ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ), Ігор Сирий, голова адміністрації з виробництва меткомбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Володимир Шеремет, гендиректор Маріупольського меткомбінату (ММК) ім. Ілліча Володимир Бойко, гендиректор ЗАТ "Донецьксталь - метзавод" Олександр Риженков, голова ЦК профспілки металургів і гірників Володимир Казаченко, в.о. голови Федерації профспілок України Ігор Луцишин, від трубно-колісної корпорації "Інтерпайп" - Олександр Кірічко, від "Евраз Груп" (РФ) - Ігор Марков.

Реклама:

Відповідно до підписаного документу, підприємства ГМК беруть на себе ряд зобов'язань. Зокрема організувати роботу на заводах на рівні мінімальних обсягів, що забезпечуватимуть збереження виробничих потужностей у робочому стані відповідно до балансу виробництва чавуну і споживання коксу, збереження робочих місць, рівня зарплати й інших соціальних гарантій для працівників галузі.

  

Уряд, у свою чергу, зобов'язується завершити переговори з міжнародними фінансовими інститутами про залучення фінансування на оздоровлення економіки країни, направити через попередньо визначені комерційні банки значну частину кредитних ресурсів, отриманих для стабілізації фінансової системи України.

Уряд також звернеться до Нацбанку з приводу відновлення платоспроможності "Промінвестбанку" (ПІБ) у повному обсязі й своєчасному виконанні всіх поточних зобов'язань за розрахунками підприємств, рахунки яких знаходяться в ПІБі, а також про збільшення терміну повернення валютного виторгу до 360 днів за енергозберігаючими інвестпроектами.

   "Це двосторонній документ, що є основою нашої роботи", - констатувала Тимошенко після завершення церемонії підписання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: