Антикризові заходи Китаю підвищили ціни на нафту

Понеділок, 10 листопада 2008, 10:23
 

Нафта подорожчала на 5% після прийняття Китаєм антикризових заходів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на грудень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у понеділок зранку підвищилася на 3,26 дол. відносно рівня закриття торгів 7 листопада і складає 64,30 дол. за барель.

Учасники ринку сподіваються на підвищення світового попиту на паливо.

Реклама:

Уряд Китаю оголосив в неділю про пакет заходів для стимулювання зростання економіки загальним обсягом 4 трлн. юанів (590 млрд. дол.).

Заходи, розраховані на період до 2010 року, містять у собі реалізацію будівельних і інфраструктурних проектів, прискорення фінансування заходів для відновлення районів, що постраждали від землетрусу.

Крім того, будуть введені значні пільги з ПДВ і заходи для підтримки інвестицій.

Ціна грудневого контракту на WTI у п'ятницю підвищилася на 0,27 дол. - до 61,04 дол. за барель.

Тим часом котирування грудневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 7 листопада знизилася на 0,19 дол. і досягла 54,83 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів на грудень на нафту Brent знизилася на 0,08 дол. - до 57,35 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я в п'ятницю склала 56,27 дол. за барель, що на 0,29 дол. нижче ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з постачанням до портів Західної Європи (Urals c.i.f. С.-З. Європа) коштувала 55,52 дол. за барель (-0,15 дол.), Siberian Light (c.i.f. С.-З. Європа) - 57,51 дол. за барель (-0,51 дол.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!