Кредитори "Промінвестбанку" не зможуть на нього скаржитися півроку

Середа, 8 жовтня 2008, 17:13

Правління Національного банку України (НБУ) ввело на півроку мораторій на задоволення вимог кредиторів "Промінвестбанку" (Київ), говориться в повідомленні, розміщеному на веб-сайте НБУ в середу, повідомляє агенство "Інтерфакс Україна".

"Відповідно до законодавства України, з метою створення сприятливих умов для відновлення фінансового стану Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку правління Національного банку України ввело мораторій на задоволення вимог кредиторів терміном на 6 місяців", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, НБУ ввів тимчасову адміністрацію в "Промінвестбанку", його главою призначено заступника глави Нацбанку Володимир Кротюк.

У вересні "Промінвестбанк" заявив, що на нього натискають рейдерські угруповання і власників банку намагаються примусити до його продажу. Пізніше НБУ вирішив підтримати ліквідність банку і відкрив для нього кредитну лінію в розмірі 5 млрд. грн.: засоби надаються на термін до року під 12% річних. У рамках цієї кредитної лінії в "Промінвестбанк" уже перераховано 2 млрд. грн.

Реклама:

ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" ("Промінвестбанк") засновано 1992 року. До липня 2008 року серед його акціонерів не було осіб, що володіли більше 10% статутного капіталу банку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2008 року за розмірами загальних активів (27,539 млрд. грн. або 3,94% сукупних активів банківської системи) . "Промінвестбанк" посідав шосте місце серед 178 банків, які діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: