"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На реконструкцію Олімпійського витратять більше 300 млн доларів

Середа, 29 жовтня 2008, 12:11

Архітектурно-містобудівна рада Києва у середу прийняла рішення відносно проекту будівництва НСК "Оліипійський".

На раді було прийнято  техніко-економічне обгрунтування реконструкці існуючих і будівництва нових споруд Національно-спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський".

Проект розробила проектна організація німецької компанії GMP . За словами головного архітектора міста Василя Присяжнюка, проект коштував 21,85 млн євро, а сама реконструкція стадіону на цей момент оцінюється у 303 млн доларів.

За словами головного архітектора проекту Романа Хеппа Хоффмана, загальна кількість місць на новому стадіоні складе близько72 тисяч. При цьому чиста кількість місця, з яких глядачі матимуть найкращий вид на спортивну арену без будь-яких перешкод, складе всього 52 тисячі. В середині 80-х років минулого століття НСК "Олімпійський " міг вміщувати близько 102 тис.  глядачів, після останньої реконструкції 1996 року містськість стадіону була зменшена до 83450 глядачів.

Реклама:

"Хоча, якщо ми посунемо рекламні банери на 2 метри вперед, то чиста міськість стадіону складе 62 тисячі глядачів.", - додав німецький проектант.   

При цьому на першому рівні розташується VIP-зона і бізнес-ложа. У цоколі стадіону буде комерційна зона, а також приміщення для преси. За словами директора стадіону у просторі скляного павільйону під трибунами другого ярусу можливо будуть проводитися комерційні виставки, також розробляється проект кінотеатру, з яким поки що не згодні німецькі архітектори.

У підземному рівні запроектована парковка на 400 машиномісць тільки для VIP-гостей. За словами Василя Присяжнюка паркувальні місця для глядачів, згідно з вимогами УЄФА, повинно побудувати місто на відстані не далі ніж за півтора кілометри від стадіону і обсягом близько 12 тисяч машиномісць, але представники київської влади сьогодні заявляють, що таку кількість паркувальної площі до 2012 року забезпечено не буде.  

Крім того, за словами Хеппа Хоффманна, основні шляхи евакуації глядачів будуть спрямовані в Лабораторний провулок, вул.Димитрова, Лесі Українки та Велику Васильківську.

За словами  Василя Присяжнюка, після схвалення техніко-економічного обгрунтування реконструкції на Містобудівній раді, ці документи розглянуть в Кабінеті міністрів, після чого буде затверджена кошторисна вартість і одночасно почнеться розробка стадії "Проект" і будівельні роботи. За його словами, це обумовлено стислими термінами, відведеними на реконструкцію стадіону.

НСК "Олімпійський" був збудований наприкінці 30-х років і відкритий 1946 року. У 1980 році на його арені проводилися групові матчі з футболу московської Олімпіади-80. Запланована реконструкція пов'язана з проведенням фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: