Великий врожай для України перетвориться на велику трагедію

Вівторок, 9 вересня 2008, 15:45

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП)Анатолій Кінах прогнозує негативні наслідки для економіки високих показників врожаю зернових.

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" з посиланням на прес-службу УСПП.

"На жаль, великий врожай для України перетвориться на велику трагедію. Перенасичення ринку, обвалення цін, різке зниження рентабельності - все це матиме серйозні економічні й соціальні наслідки для агропромислового комплексу", - цитує прес-служба його слова.

За даними Кінаха, обсяги врожаю ранніх зернових вже досягли 43 млн. тонн, а загальна місткість елеваторів - близько 30 млн. тонн.

Реклама:

"Сьогодні зібране зерно зберігається на полях, і можна тільки уявити, що буде далі з його якістю", - зазначив він.

Депутат вважає, що Кабінет Міністрів зробив велику помилку, коли штучно затримав експорт зерна, знаючи про позитивні прогнози врожаю-2008.

Він також назвав неприпустимим, що влада заздалегідь привселюдно давала прогнози врожаю цього року.

"Жодна країна у світі, що є серйозним експортером зерна, ніколи офіційно не повідомляє обсяг цього ресурсу, оскільки розуміє, наскільки серйозною є конкуренція на ринку і як це вплине на ціну. А ми вже півроку заявляємо про це на весь світ", - сказав Кінах.

Як повідомлялося, Аграрний фонд станом на 3 вересня закупив 275 тис. тонн зернових культур врожаю 2008 року в рамках формування державного продовольчого резерву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: