Долар підвищився до річного максимуму

Вівторок, 9 вересня 2008, 11:40

Курс долара на азіатських торгах у вівторок підвищився до річного максимуму відносно основних світових валют.

Це пов'язано з тим, що інвестори знову повернулися до американського фінансового сектору після того, як держава вирішила взяти під контроль дві найбільші іпотечні компанії США Fannie Mae і Freddie Mac.

Як повідомляє агентство "Лігабізнесінформ" з посиланням на Reuters, багато аналітиків розцінили рішення американського Мінфіну встановити контроль над компаніями як ознаку надії на те, що криза на житловому і на фінансовому ринках незабаром залишиться позаду.

Хоча план з порятунку Fannie Maе і Freddie Mac на даний момент підсилює долар, він навряд чи довго зможе переконувати інвесторів у тому, що вони не ризикують, вкладаючи кошти в американську валюту.

Реклама:

"Що стосується валютного ринку, поглинання Fannie і Freddie залишається відкритим питанням. Важко вважати поглинання цілком позитивним фактором", - сказав Мотонарі Огава з Barclays Bank.

Євро почав знижуватися відносно долара й ієни через песимістичний прогноз зростання економіки єврозони: до 06:59 за київським часом єдина європейська валюта коштувала 1,4089 дол., знизившись на 0,3% порівняно з рівнем закриття торгів у Нью-Йорку напередодні. У ході азіатської сесії євро знизився до нового 11-місячного мінімуму в 1,4046 дол.

"Євро поступово опускається до оцінки у 1,4000 дол., і це впливає на інші валюти, наприклад, на австралійський долар", - сказав дилер японського банку.

Однак ієна у вівторок змогла вчинити гідний опір: курс долара відносно японської валюти знизився більш ніж на 0,7% до 107,46 ієни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: