Вінський скинув метро зі своїх плечей

Вівторок, 30 вересня 2008, 15:44

Міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський вирішив віддати метро місцевим органам влади.

Про це він сказав у вівторок журналістам на прес-конференції в Донецьку, повідомляє Остров.

"У мене є великі сумніви, що ми зможемо одночасно всі інфраструктурні проекти зробити, це великі гроші, і я не бачу, як можна витягнути і зробити і дороги, і аеропорти, і метро", - сказав він.

"Я пропоную інший механізм. Я обдзвонив усіх мерів, і усім запропонував: "Друзі мої, я як міністр хочу вам віддати метро. Ми сьогодні готуємо документи. Я думаю, що таких міністрів ще не було, які віддають об'єкти в комунальну власність. Це моя чітка позиція. Я вважаю, що і донецьке метро, і дніпропетровське, і харківське повинні бути у власності місцевих громад. У даному випадку - у влади міста Донецька", - відзначив міністр.

Реклама:

За його словами, з огляду на те, що метро є надзвичайно дорогим проектом, а в державному бюджеті немає коштів для такого великого фінансового проекту, то його можна запропонувати концесіонерам.

"Це моя позиція і я буду її пропонувати мерам, у тому числі буду запроваджувати законодавче забезпечення...", - сказав Вінський, відзначивши, що саме так чинить Росія.

"Треба знайти концесіонерів, які за власні кошти побудують на приватній основі метро. Ми у свою чергу будемо регулювати ціни. Ціни буде регулювати конкуренція. Тобто будуть автобуси, автомобілі й інші види транспорту. У цій системі конкуренції вони можуть заробляти свої гроші", - пояснив він.

"Тільки це дасть можливість нам не говорити про метро, а мати метро... Думаю, цей шлях є найбільш конструктивним у сьогоднішніх фінансових умовах", - резюмував Вінський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: