Фондовому ринку може допомогти хеджування держави

Середа, 24 вересня 2008, 15:18

У середу, 24 вересня, станом на 13:30, серед акцій компаній на ПФТС був зафіксований різнонаправлений рух котирувань.

На цей час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував підйом на 1,5%, досягши до 37,92 пункту.

"Після загострення фінансової кризи в середині вересня 2008 року, уряди багатьох країн заявили про підтримку власних ринків акцій. України, яка не володіє значним валютним резервом, серед них не було. Незважаючи на це, фондовому ринку країни колапс поки не загрожує. Більше того, криза відкриває для країни нові можливості, у тому числі, на ниві приватизації державного майна", - вважає керівник інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Спасіченко.

Як повідомляє FundMarket, у середу на торгах зранку були отримані такі результати: ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+ 6,08%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 2,58%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 2,50%).

Реклама:

Однак, котирування деяких підприємств подешевіли: ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 0,61%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 2,40%).

Лідер падіння - ВАТ "Енергомашспецсталь" (- 79.20%) угода пройшла поза спреда (нижче).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (- 2,78%) - 4,9 млн. грн.

Відомо, що черга падінь котирувань завжди змінюється зростанням. Адже в природі все циклічно й ринок акцій не є виключенням.

У КУА "Бонум Груп" вважають, що якщо акції, а значить і підприємства стали дешевше, то варто їх купувати. І якщо держава не може бути "донором", можливо, ій варто стати хеджером.

Адже ще на початку 2008 року голова Фонду державного майна України (ФДМУ) оцінювала стартову ціну 93% ЗАТ "Укртелеком" у 4,7 млрд. дол. Зараз вартість такого пакета акцій на біржі оцінюється в 1,6 млрд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!