Збитки аеропорту "Жуляни" збільшуються

Вівторок, 2 вересня 2008, 12:16

Генеральний директор комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) прогнозує зростання чистого збитку підприємства 2008 року порівняно з 2007 роком.

"За минулий рік збиток аеропорту склав 2 млн. грн., а цього року буде ще гірше", - заявив Никифоров в інтерв'ю виданню "Дело", яке було опубліковане у вівторок.

За його словами, однією з причин цього є заборона Державної авіаційної адміністрації України на польоти повітряних судів, що неоснащені бортовими системами безпеки.

"Залишкова вартість літаків, які до нас літали - в межах 200-300 тис. дол. А встановлення системи обійдеться в 400 тис. дол. Зрозуміло, допрацювати повітряні судна стало справою невигідною, тому їх не використовують", - відзначив гендиректор аеропорту "Жуляни".

Реклама:

Ще одним фактором збитковості, за словами Никифорова, є коротка злітна смуга, що не дозволяє аеропорту приймати средньомагістральні літаки.

КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" займає територію площею 265 га. Аеропорт має одну злітно-посадкову смугу довжиною 1800 м і шириною 49 м і термінал з пропускною здатністю 180 пасажирів на годину.

За даними Київської міської державної адміністрації, підприємство завершило 2007 рік з чистим збитком у 1,74 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: