Індекс ПФТС будуть розраховувати в реальному часі

П'ятниця, 19 вересня 2008, 17:16

Індекс ПФТС будуть розраховувати в реальному часі.

Фондова біржа ПФТС зараз закінчує роботу над розрахунком свого індексу в режимі реального часу.

У планах із запуску розрахунку індексу стоять дати на середину жовтня, передає FundMarket з ХІ Форуму Учасників Ринку Капіталу.

На Форумі голова ПФТС Ірина Зоря проінформувала про завершальний етап робіт над запровадженням у дію нової торговельної системи.

Реклама:

Дана платформа ґрунтується на базі програмного продукту NASDAQ OMX і її дата запуску запланована на початок грудня. Цікаво, що система тривалий час оптимізовувалася фахівцями російської ММВБ.

Ірина Зоря також звернула увагу на те, що вже із серпня ведеться тестування програми з використанням брокерських систем, що підключаються до неї. У платформі будуть присутні діючі вже ринки акцій, облігацій, інвестиційних сертифікатів.

У той же час передбачається, що серед нових інструментів будуть дерривативи й РЕПО. Голова ПФТС висловила думку, що вищезгадані заходи будуть сприяти зростанню ліквідності, підвищенню довіри й збільшенню обігів на ринку.

ПФТС на сьогоднішній день є найбільшою біржею в Україні, і новації з поліпшення кон'юнктури ринку будуть позитивними факторами при виході українського фондового ринку з кризової ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!