Новий порядок у спиртовій галузі

П'ятниця, 19 вересня 2008, 11:41

Виробників алкогольних напоїв закріплять за конкретними спиртовими заводами.

Як стало відомо "ЕП", за новими правилами, які будуть апробовані вже у IV кварталі цього року, горілчані компанії зможуть замовити лише стільки спирту, скільки його потрібно для виробничої програми, з урахуванням коефіцієнту ризику.

Рішення про це було прийняте на сьогоднішній нараді у Міністерстві аграрної політики за участю підприємств ТОП 10 з боку виробників та споживачів харчового спирту.

"Горілчані компанії із значними обсягами споживання спирту вже давно співпрацюють з потужними виробниками спирту. Їх влаштовує місце знаходження заводів, потужність, технології та якість продукції. Більш того, вони здійснюють інвестиції в розвиток спиртової галузі", - зазначив голова держконцерну "Укрспирт" Іван Яковець.

Реклама:

Нова схема роботи дозволить керівництву "Укрспирту" визначити реальні потреби у спирті виробників лікеро-горілчаної продукції. Це стане черговим етапом програми виведення надлишкових потужностей окремих спиртових заводів.

Нагадаємо, що нещодавно "Укрспирт" оголосив початок претензійної роботи із споживачами спирту, які не викуповують замовлену продукцію у повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: