Держмитниця вийде в онлайн

Четвер, 18 вересня 2008, 10:35

Держмитниця має намір за п'ять років впровадити систему "Електронна митниця", що дозволить в автоматичному режимі контролювати всі товаропотоки через український кордон й спростить митне оформлення.

На ці цілі необхідно 1,6 млрд. грн., повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Експерти підтримують проект, але сумніваються в його оперативній реалізації, тому що першими супротивниками роботи електронної системи можуть стати митники, яким обмежать доступ до підприємців.

Система необхідна митникам для одержання доступу до комп'ютеризованої транзитної системи ЄС, тому що дотепер існують розходження між митними процедурами в Україні і Євросоюзі.

Реклама:

В ЄС підприємці безпосередньо з чиновниками не спілкуються - всі процедури декларування й оформлення відбуваються через інформаційні мережі.

Створення "Електронної митниці" дозволить Держмитниці оперативно обмінюватися інформацією про зовнішньоекономічні операції, контролювати переміщення товарів і транспортних засобів, виявляти порушення митних правил.

Зібраною інформацією зможуть користуватися не тільки регіональні підрозділи відомства й митні пости, але й всі українські органи влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!