Національний банк спростив умови інвестування за кордон

Понеділок, 1 вересня 2008, 16:37

Національний банк України (НБУ) зменшив кількість документів, які резиденти країни повинні надавати йому для одержання індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон.

Відповідна постанова НБУ від 25 липня про внесення змін до порядку видачі таких ліцензій була зареєстрована в Міністерстві юстиції 21 серпня, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Оприлюднено постанову в понеділок на сайті Верховної Ради й набуває чинності вона через 10 днів після державної реєстрації.

Постановою, зокрема, скасована норма про надання інформації про банк-нерезидент, що здійснює переказ коштів, а також детальних даних про самого резидента, який здійснює інвестицію.

Реклама:

До того ж, порядок видачі ліцензій уніфікований для юридичних і фізичних осіб.

Внесеними виправленнями Національний банк також чітко встановлює термін розгляду пакету документів для видачі ліцензії: не більше 25 робочих днів з моменту його одержання.

При цьому висновки спеціальних державних органів боротьби з організованою злочинністю враховуються, якщо вони надійшли протягом цього терміну.

Якщо буде потреба внесення змін до ліцензії на розгляд відповідного запиту ліцензіата приділяється 20 днів. Однак у випадку збільшення суми інвестицій тому, хто запитує, необхідно звернутися до НБУ за порядком, передбаченим для отримання нової ліцензії.

Як повідомлялося, багато підприємств і бізнес-асоціацій неодноразово заявляли про зайві складнощі, пов'язані з одержанням індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон, що погіршує їхні конкурентні позиції на міжнародному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: