VS Energy інвестує 800 млн. дол. у проекти нерухомості в Україні

Понеділок, 1 вересня 2008, 12:46

Компанія VS Energy (Нідерланди) має намір інвестувати 800 млн. дол. у проекти нерухомості в країні загальною площею близько 700 тис. кв м.

Про це повідомляє газета "Комерсант-Україна" з посиланням на віце-президента компанії з нерухомості й капітального будівництва Олександра Леснікова.

За його словами, минулого тижня VS Energy затвердила з компанією-консультантом Jones Lang LaSalle попередній проект офісного комплексу класу "А" загальною площею 180-200 тис. кв м на вул. Димитрова, 5В в Києві.

Обсяг інвестицій у реалізацію проекту оцінюється у 240-280 млн. дол. Площа ділянки становить 2 га. Розпочати будівництво можуть через 9-12 місяців.

Реклама:

Крім того, у планах компанії будівництво торгово-житлового комплексу на Дарницькому бульварі загальною площею 350 тис. кв м, котеджного району на Осокорках, реконструкція будинку на вул. Велика Васильківська, 98 (2 тис. кв м) у Києві, а також будівництво житлового комплексу в Запоріжжі (20 тис. кв м) і адміністративно-офісного центру в Кіровограді (6,6 тис. кв м).

За словами Леснікова, 2009 року компанія має намір виділити девелоперський бізнес в окрему структуру.

Як повідомлялося, компанія реалізує в Україні чотири логістичні проекти загальною площею близько 120 тис. кв. м на суму близько 130 млн. дол.

VS Energy у 2008-2011 роках має намір інвестувати не менше 200 млн. дол. у свої готельні проекти.

Зокрема, передбачається збільшити готельну мережу Premier Hotels в Україні з шести до 12-15 готелів і вийти з нею в Одесу, Харків, Дніпропетровськ, а також почати будівництво мережі тризіркових готелів.

До мережі Premier Hotels входять готелі "Прем'єр Палас" (Київ), "Ореанда" (Ялта), "Дністер" (Львів), "Лондонська" (Одеса), "Старий" (Мукачеве) і "Космополіт" (Харків).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: