Навчальні українські заклади потраплять до світових рейтингів

Понеділок, 1 вересня 2008, 10:18

Голова Верховної Ради переконаний в тому, що навчальні заклади України потраплять до світових рейтингів.

"В Україні обов'язково буде завершено освітні реформи, і протягом десяти-п'ятнадцяти років українські навчальні заклади потраплять до світових рейтингів", - про це в неділю, 31 серпня, сказав Голова Верховної Ради України, вітаючи з початком навчального року професорсько-викладацький склад і студентів Київського національного торговельно-економічного університету, повідомляє прес-служба ВРУ.

Результатом реформування вищої освіти, на думку Яценюка, має стати узгодження кількості спеціальностей, які є на сьогодні, й потреби економіки в цих спеціальностях, державне замовлення й потреби економіки в цьому державному замовленні.

За його словами, конкурентноздатність української економіки - це "не газ, не нафта, не корисні копалини", а освічена людина, яка здатна мислити і приймати рішення.

Реклама:

При цьому він зазначив, що не бачить альтернативи Болонському процесу, до якого приєдналася Україна.

За словами Яценюка, "з огляду на це ми повинні адаптувати ті умови Болонського процесу, які притаманні Україні, які необхідні українському навчальному процесу, до нас і, таким чином, отримати максимум для того, щоб українська освіта отримала ключову характеристику - якість освіти".

Він наголосив, що саме якість освіти є визначальною в побудові й у структурі економіки.

Серед освітніх пріоритетів Яценюк назвав вивчення іноземних мов. "Виключно ці люди зможуть бути рушійною силою країни, в цьому я переконаний", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: