Вінський спростовує факти зловживання коштами в системі Мінтрансзв’язку

Середа, 27 серпня 2008, 11:46

У системі Міністерства транспорту та зв'язку України  не виявлено фактів зловживання коштами під час ремонтно-відновлювальних робіт на Західній Україні.

Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський під час прес-конференції в Кабінеті Міністрів України.

"Поки що ми не маємо фактів зловживань у системі транспортної інфраструктури", - сказав Вінський.

При цьому Міністр зауважив, що більшість компаній, які ведуть відновлювальні роботи на Західній Україні, фактично працюють за рахунок власних обігових коштів, йдеться в поідомленні прес-служби Мінтрансзв'язку.

Реклама:

"Організовано такий фінансовий підхід до справи: ми заключаємо угоду та визначаємо терміни завершення робіт, а держава розраховується з компанією вже після здачі об'єкту", - сказав Вінський. За словами Міністра, таким чином працюють в усьому світі: підрядник отримує замовлення, реалізує його, здає - й лише після цього отримує гроші.

Голова Мінтрансзв'язку зауважив,  що під час складання переліку пошкоджених та зруйнованих унаслідок повені об'єктів, які потребують відновлення, були певні спроби записати до цього списку інші об'єкти, з тим, щоб за рахунок виділених коштів на ліквідацію наслідків повені відремонтувати їх.

"Тут я не бачу нічого страшного, однак вважаю, що обов'язково повинна бути коректність: якщо ми забираємо кошти в держави на відновлення наслідків лиха, то саме на вирішення цієї проблеми вони повинні бути витрачені", - сказав Вінський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!