Борис Федоров придбав 50% акцій IPNet

Вівторок, 29 липня 2008, 13:55

Фонд прямих інвестицій UFG Private Equity Fund, генеральним партнером якого є екс-міністр фінансів Росії Борис Федоров, уперше інвестував у ринок зв'язку.

Компанією було придбано контрольний пакет одного з найбільших київських інтернет провайдерів - IPNet.  

Про те, що UFG Private Equity Fund  став співвласником IPNet, розповів Борис Федоров. Наприкінці червня фонд придбав кіпрську компанію Soudelor Ltd, якій належить 50% плюс одна акція ЗАТ "Індастріал Медіа Нетворк" (ІМН), що надає послуги широкосмугового доступу (ШПД) до Інтернет у Києві під торговельною маркою IPNet.

Яку суму UFG заплатила за контрольний пакет, не розкривається, але рік назад FTH придбав його в американської компанії Semantic Research за 5 млн. дол. На той момент IPNet обслуговував 10 тис. абонентів, які платили щомісяця в середньому по 20 дол.

Реклама:

За словами гендиректора Eastway Capital Олександра Волчкова, зараз увесь бізнес IPNet треба оцінювати з розрахунку 500-600 дол. на одного абонента. Виходить 8-9,6 млн. дол. при нинішніх 15-16 тис. абонентів.

Пан Федоров сподівається на інтенсивне зростання бізнесу IPNet найближчими роками: "В Києві охоплення населення Інтернетом удвічі менше, ніж у Москві. Компанія, що вже входить до десятки найбільших київських інтернет-провайдерів, буде зростати, просуваючи послуги по всій Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!