Україна стала більш сприятливою для ведення бізнесу

Четвер, 10 липня 2008, 12:11

Журнал Forbes підвищив рейтинг України серед країн, найбільш сприятливих для ведення бізнесу.

В порівнянні з минулим роком Україна піднялася в ньому на 24 позиції, повідомляє видання "Дело".

Сприятливими для ведення бізнесу, за оцінкою Forbes, є Данія, Ірландія й Фінляндія. Вони відтіснили з перших позицій минулорічних лідерів рейтингу - США, Канаду і Японію. Штати через фінансову кризу зайняли лише 4 місце. Канада опустилася на 7 позицію, а Японія й зовсім скотилася на 24 місце.

Україна, навпаки, показала позитивну динаміку. Цього року вона зайняла 75 місце в списку Forbes - саме між Арабськими Еміратами і Єгиптом. При тому що ще торік експерти відводили нам місце в самому кінці першої сотні.

Експерти пояснюють зростання привабливості України  кількома складовими. Багато хто вважає, що вирішальним фактором при оцінці Forbes став вступ нашої країни до Світової організації торгівлі.

Реклама:

Опитані виданням економісти також вважають, що інвестиційний імідж України може покращитися ще більше. Це відбудеться в тому випадку, якщо наша країна доведе свою здатність провести футбольний чемпіонат Євро-2012.

Росія, як і Україна, піднялася в рейтингу. Вона опинилася на 86 місці, між Кенією й Нігерією. При тому, що торік країна задовольнялася 103 позицією. А от білоруських сусідів Forbes взагалі не включив до рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: