Крюковський вагонзавод і фінська Transtech Oy випустять двоповерховий вагон

Середа, 18 червня 2008, 16:15

ВАТ "Крюковський вагонобудівний завод" (Кременчук, Полтавська обл.) планує в 2009 році разом з Transtech Oy (Фінляндія) випустити двоповерховий вагон.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна" , про це заявив голова наглядацької ради заводу Володимир Приходько в середу.

"Мова буде йти про спільне виробництво таких вагонів на нашім заводі. Для цього створена загальна робоча група з компанією Transtech Oy. Через рік ми випустимо перший український двоповерховий вагон", - сказав він.

Приходько відзначив, що він звернувся в Міністерство транспорту і зв'язку із проханням розглянути можливість покупки двоповерхових пасажирських вагонів виробництва Transtech Oy.

Реклама:

"Випустивши такі вагони на лінію, ми зможемо побачити, які складності можуть виникнути при їхній експлуатації", - додав він.

Крюковський вагонобудівний завод - одне із головних вагонобудівних підприємств України, випускає вантажні   ( вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, піввагони) і пасажирські вагони, запасні частини і візки для вантажних вагонів, колісні пари, запчастини для вагонів метро й ескалаторів, контейнери, дорожню техніку.

За 75 років завод випустив 256,811 тис. піввагонів 23 модифікацій.

Transtech Oy випускає рейковий рухомий склад і виробляє на контрактній основі продукцію металообробки. У частині рейкового рухомого складу компанія спеціалізується на виробництві двоповерхових вагонів.

Основна продукція Transtech - двох'ярусні вагони для поїздів класу InterCity з місцями для сидіння, а також спальні вагони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!