За підсумками червня інфляція буде близькою до нуля

Середа, 11 червня 2008, 10:43

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко очікує, що за підсумками червня інфляція буде близькою до нуля.

"За п'ять місяців ми досягли дуже гарних результатів. Я переконана, що наступний, шостий місяць, буде мати спокійну інфляційну ситуацію - думаю, що на рівні, близькому до нуля", - сказала вона, відкриваючи засідання уряду в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Прем'єр відзначила, що у травні інфляція знизилася у 2,5 рази в порівнянні з квітнем. Вона підкреслила, що це результати спільних дій уряду й Національного банку України.

Як повідомлялося, з посиланням на дані Держкомстату, інфляція в Україні у травні 2008 року уповільнилася до 1,3% в порівнянні з 3,1% у квітні, 3,8% - в березні, 2,7% - в лютому і 2,9% - в січні.

Реклама:

Інфляція в Україні у 2007 році виросла до 16,6%, що є найвищим показником з 2000 року, коли вона становила 25,8%. На 2008 рік уряд наприкінці минулого року прогнозував інфляцію на рівні 9,6% й дотепер не оприлюднив нового прогнозу.

Міністр економіки України Богдан Данілишин озвучив прогноз, відповідно до якого інфляція за підсумками поточного року може вийти на рівень, менший за минулорічний..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: