Накладено арешт на кошти держконцерну "Авіація України"

Вівторок, 10 червня 2008, 14:43

Господарський суд Києва наклав арешт на кошти держконцерну "Авіація України" у розмірі 520 тис грн. за позивом АНТК ім. Антонова про розрив ув'язненого той рік договору на виконання робіт для АНТК.

АНТК вимагає розірвати договір і стягнути з держконцерна збиток у розмірі перерахованої за договором передоплати в сумі 520 тис. грн.

Як затверджує позивач, відповідач не надав відповідного акту виконаних за договором робіт, повідомляє "Інтерфакс Україна" .

Судовий розгляд позову по суті намічено на 16 червня.

Реклама:

У листопаді 2007 року Окружний адміністративний суд Києва призупинив участь у держконцерні АНТК ім. Антонова і держпідприємства "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім.. Івченко" (ДП " Ивченко-Прогрес).

Позивачі заперечують відповідність нормам чинного законодавства положень уставу в частині порядку призначення керівників - учасників держконцерну, укладання господарських договорів, а також порядок формування  майна держконцерна.

На початку 2007 року АНТК ім. Антонова року і ДП " Ивченко-Пргресс" у числі ще 8 підприємств галузі ввійшли до держконцерну "Авіація України", який очолив екс-гендиректор Київського авіазаводу "Авіант" Олег Шевченко.

Відповідно до статуту об'єднаної структури, всі учасники концерну зберігають статус юридичної особи.

Концерн діє на принципах повної господарської самостійності і самооплатності, не несе відповідальності по зобов'язаннях його учасників, учасники - не несуть відповідальності по зобов'язаннях концерну, держава - по зобов'язаннях концерну, концерн - по зобов'язаннях держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!