Літати з України до Польщі скоро можна буде за $20

Четвер, 20 березня 2008, 12:59

В українському небі готується цінова революція, вже через півтора-два місяці Україну та Польщу повинні пов'язати рейси дешевих авіакомпаній, вартість яких буде від $20, якщо замовляти квитки за місяць-два до польоту.

Літати "лоу-кости" будуть із Кракова і Катовіце до Києва, Одеси, Львова і Дніпропетровська, повідомила польська "Газета Виборча".

Планується, що місткі "Боїнги" і "Ейрбас" літатимуть до України і назад не рідше, ніж раз на день. Мета - налагодження міцних повітряних зв'язків між країнами напередодні Євро-2012.

Цю інформацію підтвердили і в Україні. Джерело з державіаадміністрації України заявило, що кілька так званих бюджетних авіакомпаній, тих, що вже кілька років працюють на польському ринку, вже у процесі здобуття сертифіката эксплуатанта (документ, що дає право на польоти до України) і скоро почнуть перші польоти.

Реклама:

За словами джерела, ціна за квиток в один кінець може починатися від $20 за попереднього замовлення місця через Інтернет. Проте все залежатиме і від величини аеропортівських зборів за кожного пасажира. Якщо наші аеропорти матимуть високі апетити, то ціна може вирости і до $70.

Проте навіть за такої ціни конкурувати з нашими перевізниками вони зможуть, на сьогодні квиток "Київ-Варшава" в один кінець коштує як мінімум утричі дорожче, а квиток на потяг "Київ-Краків" - близько $100.

Основна перевага нововведення для українських пасажирів - поява зручного транзиту через аеропорти Кракова і Катовіце в основні європейські столиці. На польоті, скажімо до Парижа і назад, можна буде заощадити мінімум $240 (за умови, що переліт "Київ-Краків-Київ" обійдеться в $140). Є в очікуваній дешевизні й мінуси - не завжди зручні стиковки рейсів (пересадки можна чекати півдня), часті запізнення літаків і відсутність сервісу на борту (харчування платне).

ЦІНИ НА ПОЛЬОТИ КОМПАНІЙ (ЛОУ КОСТ) ІЗ ПОЛЬЩІ

якщо купувати квитки за місяць (ціна квитків в один кінець)

КАТОВІЦЕ (KTW)

Дублін (Ірландія) - $70

Брістоль (Велика Британія) - $20

Дортмунд (Німеччина) -$30

Эйндховен (Голландія) - $30

Малмо (Швеція) - $30

Осло (Норвегія) - $30

Париж (Франція) - $80

Стокгольм (Швеція) - $45

Брюссель (Бельгія) - $15

Глазго (Шотландія) - $100

КРАКІВ (KRK)

Лондон Станстед (Велика Британія) - $ 100

Мілан (Італія) - $60

МІНІМАЛЬНІ ЦІНИ УКРАЇНСЬКИХ АВІАКОМПАНІЙ

Київ - Париж - $270-290

Київ - Мілан - $212

Київ- Лондон - $219

Київ - Стокгольм - $238

Київ - Варшава - $184

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!