"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гриценка знайшли мільйонні зловживання. А у Тендерної палати - систему відкатів

Четвер, 6 вересня 2007, 14:14

Тендерна палата виявила зловживання в Міноборони на суму 290 млн. грн. при проведенні держзакупівель.

Про це заявив у четвер глава правління Тендерної палати Володимир Лаба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, основними порушеннями, допущеними при проведенні процедур закупівель у Міноборони були: обрання переможця торгів заздалегідь, формальний підхід при проведенні процедур державних закупівель і "перекачування державних коштів на рахунки приватних структур.

Зокрема, говорячи про порушення, Лаба розповів, що при проведенні Міноборони відкритих торгів по закупівлі житла для військовослужбовців очікуваною вартістю близько 50 млн. грн. був здійснено низку грубих порушень норм закону з метою обрання переможцем торгів уже заздалегідь визначену структуру.

Реклама:

Також, за його словами, при проведенні низки закупівель товарів, робіт і послуг Міноборони і підлеглими йому структурними підрозділами розповсюдженої була процедура закупівлі в одного учасника.

Лаба також підкреслив, що про всі наслідки виявлених грубих порушень Міноборони Тендерна палата проінформувала правоохоронні органи, зокрема, Генпрокуратуру і Головне управління по боротьбі з корупцією СБУ.

У той же час міський голова Черкас Сергій Одарич заявив, що розкрив схему "відкатів", за якою працює сама Тендерна палата.

"Головний принцип здирництва, рекету, що панує сьогодні в Тендерній палаті, – це експлуатація сайту www.zakupivli.com" – відзначив, зокрема, Одарич, повідомляє прес-служба блоку.

"Цей сайт належить ТОВ "Європейське консалтингове агентство", що є власником інформаційної системи "Портал Державні закупівлі України" у мережі Інтернет. Вдумайтеся! Приватне підприємство є власником сайту Державних закупівель України", - підкреслив Одарич.

Як пояснив вільний демократ, ідея полягає в тому, що інформацію про майбутній тендер "можна розмістити тільки за умови, що цьому приватному підприємству надійдуть кошти нібито за тендерну документацію".

За словами Сергія Одарича, крім того, підприємець, що бажає взяти участь у тендері, повинен перерахувати близько 12 тис. грн. ТОВ "Європейське консалтингове агентство" у Київ.

За інформацією Одарича, Тендерна палата в період з 2006 по 2007 рік "вкрала з Держбюджету близько 8 млрд. грн.".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: