Масові політичні акції обійдуться Києву в 3 млн. гривень

Вівторок, 15 травня 2007, 11:26

Мерія Києва підрахувала збитки від проведення масових акцій у центрі Києва політичними силами на підтримку або проти дострокових виборів до Верховної Ради. Робота міських служб за період політичного протистояння обійдеться місту в 2,994 млн грн., пише газета "Хрещатик".

За словами начальника Головного фінансового управління Київської міської державної адміністрації Віктора Падалки, 2,196 млн грн з цієї суми — це витрати комунальних служб, які вивозять сміття, прибирають центральні частини міста, відновлюють газони та дороги.

Ще 695,6 тис. грн із загальної суми, за словами Падалки, є витратами на медичне обслуговування масових акцій, тобто організацію чергувань служб швидкої допомоги та подачу санітарного транспорту.

У мерії зазначають, що найбільше постраждали місця, де були розбиті наметові містечка та проводилися мітинги — Маріїнський парк, майдан Незалежності та Європейська площа.

Реклама:

Депутат Київради Володимир Філіппов, який є комендантом біло-блакитного наметового містечка, запевнив у тому, що після закінчення акцій протесту активісти Партії регіонів приберуть все сміття та відновлять зелені насадження, у тому числі й газони.

"Дата згортання нашого наметового містечка залежить від рішень Президента, але обіцяю, що ми зробимо все, аби залишити територію у тому ж стані, у якому вона була до нас. Проведемо суботники і плануємо залучити спеціалістів для відновлення зелених насаджень",— сказав Філіппов.

Тим часом начальник Головного управління КМДА з питань внутрішньої політики Віктор Гончарук запевнив, що ті політичні сили, які причетні до забруднення міста, також братимуть участь у його очищенні.

Як підкреслив Віктор Падалка, Київська міська санітарно-епідеміологічна служба контролює ситуацію, використовуючи кошти держбюджету. Він додав, що інші служби міста витрат під час масових акцій не зазнали.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!