"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Подільсько-Воскресенський міст обійдеться в 12 млрд. грн.

Понеділок, 23 квітня 2007, 17:03

Влада Києва оцінює повну вартість будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу з урахуванням лінії метрополітену в суму не менше 12 млрд. гривень.

"Тобто, якщо метрополітен і сам мостовий перехід, то це не менше 12 млрд. гривень", - повідомив на брифінгу перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко.

За його даними, цього року в будівництво буде вкладено близько 1 млрд. грн., тоді як у цілому за минулі роки з моменту початку будівництва було освоєно приблизно 700 млн. гривень.

Реклама:

"Ще три роки - і ми хочемо завершити це будівництво. Тобто наприкінці 2010 року ми хочемо здати цей міст цілком з урахуванням метрополітену", - сказав Голубченко.

На Трухановому острові в Києві навесні 2004 року почалося будівництво Подільско-Воскресенського мостового переходу. Перехід буде комбінованим мостом - спільним для руху автотранспорту та потягів метрополітену. Міст з’єднає район північного Лівобережжя з Центральною планувальною зоною Києва на правому березі Дніпра.

Траса бере початок на перехресті вулиць Набережно-Лугова та Межигірська, перетинає Гавань, проходить Рибальським островом, перетинає Дніпро, Труханів острів, ріку Десенку, урочище Горбачиха, Русановські сади та закінчується на бульварі Перова. Довжина мостового переходу - 7,1 км, 2 шляхи метрополітену внизу, 6 смуг автотранспорту зверху.

На території Труханового острову планується створити загальноміський парк розваг, культури та відпочинку площею 500 га, розрахований на максимальну разову кількість відвідувачів у 150 тис. осіб.

Ще в 2005 році планувалося освоїти 2 млрд. гривень, що дало б можливість у 2007-2008 р. ввести в експлуатацію автомобільну частину мостового переходу. Водночас, через проблему з відселенням жителів 300 дачних будинків, які потрапили в зону будівництва мостового переходу, темпи його будівництва трохи знизилися.

Станом на березень цього року, за інформацією генерального директора комунальної корпорації "Київавтодор" Володимира Жукова, мерія домовилася з 107 власниками дач про компенсації у вигляді квартир та коштів за відселення. Ще 180 людей погодилися на одержання дачних ділянок в урочищі Горбачиха, але зараз це питання урегульовується в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!