У Білій Церкві побудують сталепрокатний завод

Середа, 7 березня 2007, 17:25

У Білій Церкві буде побудований сталепрокатний завод вартістю 600 млн дол.

Про це повідомив сьогодні народний депутат України від Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань промислової й регуляторної політики й підприємництва Борис Петров.

За його словами, таке рішення напередодні підтримав комітет на своєму виїзному засіданні після того, як розглянув презентацію майбутнього заводу. Інвестором проекту виступить столична компанія ТОВ "Євро Фінанс ЛТД".

Місцем розташування сталепрокатного заводу пропонується промисловий вузол м. Біла Церква в межах Шкарівскої сільради загальною площею під будівництво 58 га. За словами Петрова, цей завод вигідно будувати саме неподалік від Білої Церкви, оскільки тут існують необхідні транспортні магістралі й системи енергозабезпечення.

Реклама:

Планується, що новий завод забезпечить до 2 тис. робочих місць на новому об'єкті, і до 3 тис. на суміжних підприємствах. За попередніми підрахунками експертів, надходження в місцевий бюджет після запуску заводу виростуть на 17 млн грн, а в державний бюджет - на 400 млн грн щорічно.

Найближчим часом проект нового заводу розглядатимуть на засіданні комітету. За словами Петрова, якщо не виникне ніяких перешкод, новий сталепрокатний завод буде введений в експлуатацію через 5 років.

Finance.ua з посиланням на "РБК-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!