Бойко підставляє Україну

Бойко підставляє Україну

Мова ультиматумів не має нічого спільного і з європейською дипломатією. Так можуть розмовляти лише зайди, які не цінують українських традицій, зокрема – брати те, за що можливо розрахуватися.
Понеділок, 4 листопада 2013, 09:19
Богдан Соколовський

Віце-прем’єр Юрій Бойко, заявивши про можливе припинення транзиту російського газу в разі формального ставлення Росії до контракту на поставки газу Україні, насправді відвертає увагу від проблеми Тимошенко, яку створило керівництво держави у контексті євроінтеграції.

Цим він лякає хіба що європейців – можливістю припинення газопостачання з Росії зимою, і українців, бо ж не буде транзиту – не буде роботи. Але ніяк не росіян.

З одного боку, віце-прем’єр фактично ствердив, що Кремлю не можна вірити.

Навіть, якщо з ним підписано якусь формальну угоду, наприклад, контракт з Газпромом. У цьому відношенні він не оригінальний, оскільки це давно відомо.

Реклама:

З іншого – він вводить в оману як українців, так і європейців. Адже контракт на транзит газу в Європу ніяк не пов'язаний з контрактом на поставки газу Україні.

А тому формальне порушення умов одного не дає підстав для порушення іншого.

Хіба мова йде про якісь домовленості, які не зафіксовані на папері і не можуть бути реалізовані без шкоди Україні. Але на такі домовленості його ніхто не уповноважував.

Віце-прем’єр, не визнаючи неспроможності домовлятися з Кремлем, намагається таким чином запровадити в практику розмовляти від імені Української держави мовою ультиматумів.

У цьому контексті хотілося б йому пояснити, що мова ультиматумів не є цінністю українців і ніколи не приносила користі.

Мова ультиматумів не має нічого спільного і з європейською дипломатією.

Так можуть розмовляти лише зайди, які не цінують українських традицій, зокрема – брати те, за що можливо розрахуватися.

* * *

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми.

Точка зору редакції "Економічної правди" та "Української правди" може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

Колонка є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Економічної правди» та «Української правди» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.
Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!